Thijslinkedin

Het verhaal van United Wardrobe

Thijs Verheul

Bedrijf

United Wardrobe / Vinted

Functie

Founder

Stage

Work Smarter Stage

Uur

14.20 - 14.50

Met een paar duizend euro startkapitaal richtte Thijs Verheul (1992) samen met Sjuul Berden en Joep Dohmen als studenten aan de Wageningen Universiteit het tweedehandskleding platform United Wardrobe op: een platform waarmee je veilig en sociaal kleding kon kopen en verkopen. In de jaren daarna haalden Thijs en zijn compagnons miljoenen aan investeringen binnen. United Wardrobe werd door meer dan vier miljoen mensen gebruikt. Ze haalden het stoffige imago van tweedehands kleding en zorgden ervoor dat heel Nederland over kon stappen op een duurzaam alternatief. In oktober 2020 werd het platform verkocht aan Vinted, een Litouwse online marktplaats die in meer dan tien landen actief is.

Thijs neemt je mee in de wereld van investeringen, bedrijven bouwen en verkopen, de stress en onzekerheid en het geluk en doorzettingsvermogen van een jong team met een droom.

Thijs was 28 toen hij United Wardrobe aan Vinted verkocht. Dit is het verhaal van idee naar exit.

Over Thijs

Toen Thijs Verheul 18 was wist hij echt niet wat hij wilde worden, Thijs studeerde 2 weken Rechten in Utrecht en werd daarna voor een seizoen Skileraar in Tirol.

Toen hij terugkwam ging hij Bedrijf- en Consumentenwetenschappen studeren aan de Wageningen Universiteit.Hier leerde hij Sjuul Berden kennen, en samen met Joep Dohmen richtten ze United Wardrobe op (2014). Ze haalden €3.5 miljoen aan investeringen binnen en hadden een pand aan de Oudegracht in Utrecht met 40+ werknemers. Toen hun grote concurrent Vinted kwam met een “Offer you can't refuse”, verkochten zij United Wardrobe en werd Thijs financieel onafhankelijk.

Dat het zover kon komen heeft hij zelf nooit durven dromen, wel kan hij het nu haarfijn navertellen.

Reserveer jouw ticket voor 2024!